Noticia publicada a l’edició comarcal de La Costera del diari Levante-EMV el 18 de febrer de 2015


Els últims anys hem vist com Canal 9, fins que ens l’han tancada, era manipulada pel govern autonòmic del PP. La televisió pública dels valencians sols ens mostrava una versió de la realitat, la del PP de Camps i Fabra, i censurava tots aquells punts de vista o opinions diferents. Doncs el mateix està passant a Canals en aquesta legislatura.

L’alcalde Ricardo Cardona i el PP de Canals fan un ús partidista dels mitjans de comunicació públics, en benefici propi i en perjudici dels ciutadans. A l’emissora municipal Canals Ràdio, al BIM (butlletí d’informació municipal) i al web d l’Ajuntament, únicament trobem la versió del PP, sense contrastar amb altres postures. En aquestos mitjans l’oposició no existeix. Mai hem escoltat a la ràdio en aquesta legislatura un debat amb representants dels distints grups polítics. Mai hem escoltat una entrevista a un regidor d’un partit de l’oposició. Tampoc hem llegit mai al BIM un article de Compromís, Gent de Canals, PSOE o EU. Ni tan sols hem vist mai una foto d’un regidor de l’oposició. I és que Cardona i el PP no permeten que els canalins escoltem o llegim idees diferents a les seues.

Per altra banda, els ciutadans observem també com el web de titularitat privada Coneixercanals contribueix a la propaganda del partit del govern. Segons el web, “no es publica res de política al web, només es publiquen notícies d’interès general, sense cap contingut polític”, afirmació que no és certa, ja que tota activitat de l’Ajuntament és activitat política. El ben cert és que Coneixercanals només publica la versió de l’equip de govern, ignorant els regidors i grups de l’oposició. No volem entrar en els interessos polítics o econòmics que puga tindre el web en actuar d’aquesta manera, que seria un altre tema interessant a tractar. Però sí és necessari fer una reflexió al voltant del tipus de tasca “periodística” que realitzen aquest web i els mitjans públics locals.

Afortunadament, hui dia existeixen les xarxes socials, que no poden ser controlades per l’alcalde i el seu partit. I és ací on els ciutadans estan acudint per obtindre una informació contrastada. Per exemple, Compromís per Canals compta ja amb més de 700 seguidors a Facebook i Twitter.

No obstant això, en una societat democràtica i plural com la nostra, els canalins necessitem uns mitjans democràtics i plurals. I més encara quan són públics, pagats amb els diners de tots. La censura i la propaganda que realitza el PP a la ràdio, al BIM i al web són pràctiques de temps passats, inacceptables a dia de hui. Per això, Compromís reivindiquem uns mitjans públics, plurals i de qualitat, i amb professionals que respecten els autèntics valors del periodisme com són l’objectivitat i la independència.

Canals necessita prompte un canvi, noves formes de fer política a favor dels ciutadans, i no una política en benefici d’un partit o d’algunes poques persones.

Joan Carles Pérez Pastor. Regidor i portaveu de Compromís per Canals