• Compromís proposa el nomenament per la seua àmplia contribució a la cultura local

• Rosario Ferrer Sancho, de 92 anys, ha dedicat la seua vida a la música, sent professora i directora a la localitat, i autora de les principals peces de la festa de sant Antoni abat


doñaRosarioFerrerL’Ajuntament de Canals ha aprovat en el ple d’ahir, per unanimitat de tots els grups polítics, la proposta de Compromís de nomenar Rosario Ferrer Sancho filla predilecta de la localitat.
Segons el regidor de Compromís, Joan Carles Pérez, “Doña Rosario és un element clau de la història recent de Canals i de la nostra cultura, i per eixe motiu entenem que des de l’Ajuntament s’ha de realitzar un reconeixement a la seua figura, al seu treball i a la seua trajectòria”.

Rosario Ferrer, de 92 anys, ha estat durant quasi tota la seua vida vinculada al món de la música, com a professora i directora. En els seus estudis va aconseguir premi extraordinari de final de carrera en solfeig i en piano. Més tard, va ser professora de llenguatge musical al conservatori Luís Milan de Xàtiva i professora de solfeig al conservatori superior de València.

A Canals va fundar un cor de veus mixtes anomenat Els Canals, així com també el  grup coral Veus Blanques, amb el qual va aconseguir un premi nacional de direcció de cors a Madrid i el segon premi al certamen internacional de polifonia i havaneres de Torrevella.

Durant més de seixanta anys ha estat al front del cor parroquial amb una activitat dominical ininterrompuda com a organista i directora del cor. Gràcies al seu interés en la conservació de peces, la parròquia de Canals compta a dia de hui amb un important repertori de música sacra. A més, és autora de les peces principals de la festa de sant Antoni, com la Missa de Gràcia, les antífones de lesVespres, la cançó dels parells i de manera destacada, l’himne a sant Antoni.

Des de Compromís es considera que “Doña Rosario Ferrer ha sigut un element clau en la música religiosa del nostre poble a tots els nivells, compositiu, interpretatiu i docent. Ella ha ensenyat molts canalins i canalines a cantar misses i motets a tres i quatre veus sense tindre cap coneixement musical, arribant a realitzar interpretacions molt dignes per solemnitzar les principals festes religioses del poble, uns treballs molt costosos realitzats durant moltíssims anys sense cap retribució econòmica, només per l’estima al nostre poble, a la nostra música i les nostres tradicions”.

Amb l’aprovació de la proposta, el consistori iniciarà la instrucció de l’expedient que servirà per determinar els mèrits i circumstàncies, segons el reglament d’honors i distincions de l’Ajuntament, per tal de declarar Rosario Ferrer Sancho Filla Predilecta de Canals.